Mi az a Bach-virágterápia?

Bach-virágterápia egy olyan alternatív gyógymód, amit az 1930-as években egy angol orvos, dr. Edward Bach fedezett fel. Az orvos célja az volt, hogy találjon egy olyan gyógymódot, amivel mindenki könnyen megtalálhatja betegsége lelki vagy fizikai okait és azokat önmaga kezelheti. A Bach-virágterápia egy rezgésterápia, ami során az adott készítmény legfőbb feladata, hogy visszaállítja a szervezet normális, egyensúlyi rezgését. Edward Bach azt állította, hogy a testi betegségek visszavezethetőek lelki okokra, így elsőként azokat kell orvosolni.

moksa elixir

A homeopátiájával némiképp ellentétes ez a módszer, hiszen míg ott több ezer szer állhat a gyógyítás feladatában, addig a Bach-virágterápia 38 tipikus lelki problémára kínál gyógyírt. Ebből a 38 típusból kell kiválasztanunk a számunkra szükséges gyógyszert; ha azonban nem sikerül, a beteg képzett terapeuták segítségét is igénybe veheti. Elsősorban persze a virágterápia az öngyógyítás módszere, aminek célja, hogy megtaláljuk a lelki harmóniát, a megnyugvást és a békét.

Használata egyszerű és mellékhatásoktól mentes, ezért bárki használhatja a virágterápia cseppjeit. A Bach-virágterápia sikere egyszerűségében rejlik, egyszerű, praktikus, így használata a mindennapokban bármikor áldásos hatású.

Fő jellemzői

A Bach-virágterápia 38 virágesszenciából épül fel, amik erdei és mezei virágokból készülnek.
Ezen esszenciák mindegyike egy lelkiállapothoz kapcsolódik. Vagyis nem a szerveket gyógyítjuk velük, hanem az érzéseinket.
A szerek kiválasztásához az egyén lelki/érzelmi állapotát kell meghatározni.  
Hatásmechanizmusát tekintve a homeopátiával rokon jellegű, azonban a testi tünetek helyett csak az aktuális lelkiállapotot veszi figyelembe.
Előképzettség nélkül is alkalmazható gyógymód, amely közvetlenül az ember energiarendszerére hat, nem pedig a fizikai testre.
Mellékhatás- és allergiamentes, mivel egyszerű eljárásokkal készítik el ezeket az esszenciákat úgy, hogy később sem virágport, sem egyéb allergizáló anyagot nem tartalmaznak.

Moksa Elixír termékek itt

Móksha Csepp 10 ml -Moksa elixír

Móksha Csepp 10 ml - Moksa elixír

A Moksa Elixír speciális módon készített virágeszenciákat és C-vitamint tartalmazó komplex készítmény.

Ár: 7995 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!